Werner Herzog – Radical Dreamer

Inkijk in het grensverleggende brein en het bewogen leven van de iconische regisseur

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De inmiddels 81-jarige Werner Herzog is een van de grootste, meest innovatieve regisseurs van zijn generatie. Via gesprekken met hem en de mensen om hem heen probeert dit portret te vatten waar zijn maffe en grensverleggende ideeën vandaan komen.
 “Talloze fraaie anekdotes”

★★★ VPRO Cinema

 


 

De films van Werner Herzog kun je ondertussen beschouwen als filmisch erfgoed. Met ontzettend veel ambitie en een visie die uniek was voor hem, zette hij zijn omvangrijke oeuvre op de kaart. Centraal in zijn films staat de relatie van mens tot natuur en Herzog schrikt niet weg van een hoofdpersonage dat er alles voor over heeft om zijn doel te halen. Daarmee lijkt hij in de spiegel te kijken, want Herzog gaat ook steeds over alle grenzen heen om zijn films te maken. Van zijn eerste korte film waarvoor hij een camera stal van de Münchense filmacademie, tot het motiveren van een heel dorp in de Amazone om te acteren.

Via gesprekken met de mensen om hem heen krijgen we een beeld van de innoverende filmkunstenaar. Regisseur Thomas von Steinackers spreekt met andere filmmakers als generatiegenoot Wim Wenders en Chloé Zhao, acteurs als Nicole Kidman en Christian Bale, en natuurlijk met Herzogs vrouw Lena.
 


 

“Herzog is altijd een bron van fascinerende uitspraken en dat is hier niet anders.” – Het Parool

“Interessant en openhartig” ★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Werner Herzog

    Ontdek de eigenzinnige cinema van de legendarische regisseur en cultfiguur Werner Herzog

    Bekijk programma