Waves of Burlesque

Intiem kijkje achter de schermen bij performance kunst Burlesque

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Open, oprecht en taboedoorbrekend. De korte documentaire Waves of Burlesque laat de kijker op een intrigerende manier kennismaken met performance kunst burlesque. Laag voor laag geven de performers zich bloot terwijl ze de ongeschreven regels van de samenleving proberen te veranderen.
 “Geeft een inkijkje in een prikkelende wereld van teasen en verbeelding”

– Het Parool

 


 

In de wereld van burlesque ontdekken we wat het betekent om jezelf te uiten zonder schaamte. Er rust een taboe op seksuele zelfexpressie, zowel in onszelf als in de samenleving. En wanneer je deze onzichtbare grens overschrijdt, zijn er consequenties. Voor de performers is burlesque een ritueel waarin ze zich bevrijden van schaamte. Ze uiten een kant die in het dagelijks leven weggedrukt wordt. Dans, theater en striptease vormen een provocatieve act die vaak een persoonlijk verhaal vertelt. Door middel van een alter ego verleggen ze hun eigen grenzen en daarmee ook die van het publiek.

In deze korte film zien we Sofia La Notte, die haar eerste stappen zet in de wereld van burlesque en daarbij haar omgeving nog moet zien te overtuigen; Bustie La Tish, die zoekt naar een manier om zichzelf te uiten in de buitenwereld, maar ook binnen de traditie van burlesque; en Mechteld Geesing, die werd ontslagen vanwege een lingeriefoto in het tijdschrift Panorama. In Waves of Burlesque ontdekken we wat hen drijft of juist tegenhoudt.
 


 

“Sexy glunderen voor alle lichaamstypen” – de Filmkrant

“Laat de kijker op intrigerende wijze kennismaken met deze performance kunst (burlesk)” ★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.