Vera

Intrigerend portret van een excentrieke actrice uit de Romeinse high-society

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De excentrieke Vera stond altijd in de schaduw van haar vader, de grote spaghettiwestern filmster Guiliano Gemma. Nu probeert ze vooral haar eigen pad in het leven te vinden. Haar sociale bubbel wordt doorgeprikt wanner ze een band opbouwt met een arm gezin. Vera speelt in deze mix tussen drama en documentaire zichzelf.
 “Een fascinerend docudrama”

★★★★ Trouw

 


 

Vera, een actrice van middelbare leeftijd, woont in Rome waar ze zich begeeft in de high-society van extravagante feestjes, plastische chirurgie en chauffeurs. Ze heeft moeite met het vinden van acteerwerk want voor iedereen blijft ze ‘de dochter van Giuliano Gemma’, een filmster die groot werd met spaghettiwesterns. Als eerbetoon aan haar vader draagt ze iedere dag een cowboyhoed op haar geblondeerde haren. Ze is vrijgevig en velen profiteren van haar ietwat naïeve behoefte aan liefde om gunsten te verkrijgen. Als haar chauffeur in een buitenwijk een jongetje aanrijdt en hij zijn arm breekt, raakt ze betrokken bij zijn leven en dat van zijn jonge vader. Ze komt in aanraking met een milieu waar eenvoud en geldtekort het leven bepalen. Ze doet alles om het gezin te helpen, maar trekt ze daar de goeie lessen uit?
 


 

“Vera Gemma geeft haar alterego een intrigerende mix van naïviteit, tragiek én zelfkennis.” ★★★★ NRC

“Goudeerlijk en melancholisch portret” ★★★ de Volkskrant

“Vera Gemma is fenomenaal” ★★★★ Cinemagazine

“Het grootste statement van de film is dat het een mengeling van fictie en non-fictie is, die nergens verraadt waar het ene eindigt en het andere begint.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.