Until Tomorrow

Prachtig gelaagd verhaal over een moderne vrouw in het huidige Iran

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Fereshteh is een jonge vrouw in Teheran. Als haar ouders een onverwacht bezoek aankondigen, mogen die niets weten van Fereshtehs pasgeboren baby. Haar geheim zet een odyssee in gang samen met haar hartsvriendin en baby.
 “Beklemmende race tegen de klok”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Fereshteh is een universiteitsstudent en werkt in een printshop in Teheran. Ze voedt ook in haar eentje haar twee maanden oude baby Sadaf op, over wie ze haar ouders niets heeft verteld. Het buitenechtelijke kind is onwettig in de ogen van de staat maar ook onacceptabel in de ogen van haar ouders. Plotseling kondigen Fereshtehs ouders aan dat ze diezelfde avond nog op de stoep staan. Nu moet Fereshteh razendsnel een plek voor Sadaf vinden en alles wat op haar bestaan wijst verbergen. Samen met haar volhardende en humoristische vriendin Atefeh gaat ze op zoek naar iemand die bereid is één nachtje op haar baby te passen. Maar ze komen erachter dat in een samenleving waar niet iedereen dezelfde rechten heeft, je heel voorzichtig je bondgenoten moet kiezen.

Regisseur Ali Asgari (Disappearance) laat zien hoe de Iraanse jongeren proberen te breken met de patriarchale normen en de manier waarop ze draadje voor draadje het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land proberen los te peuteren. Geweldig geacteerd door Sadaf Asgari als Fereshteh en Ghazal Shojaei als Atefeh.
 


 

“Levendig, intiem portret, vol fraai camerawerk” ★★★★ VPRO Cinema

“Verstikkende odyssee door Teheran” ★★★★ Trouw

“Een razend spannend verhaal” ★★★★ Cinemagazine

“Ontluisterend beeld van de Iraanse millennial” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.