Unicorn Wars

Unieke Spaanse horrorkomedie over een oorlog tussen teddyberen en eenhoorns

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het lijkt bijna een tegenstelling: teddyberen en eenhoorns in een horrorfilm. Maar het gruwelijk verbluffende Unicorn Wars laat zien dat je wel degelijk flink kunt shockeren met deze schattige wezens. Met een combinatie van gehersenspoelde beren, uitbundige kleuren en een antifascistische insteek, dwaal je steeds dieper af in de duisternis.“Vermakelijke correctie op idyllische animatiefilms”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Al eeuwenlang zijn teddyberen verwikkeld in een heilige oorlog tegen hun gezworen vijand, de eenhoorns. In een militair kamp worden de schattige teddyberen meedogenloos getraind en omgevormd tot moordmachines. Hun generaals benadrukken steeds dat teddyberen superieure wezens zijn. In het verleden werden ze, toen ze probeerden alle andere soorten te onderwerpen, verslagen door de eenhoorns en verbannen uit het bos. Nu is hun heilige plicht om de eenhoorns uit te roeien. En de teddybeer die de laatste eenhoorn doodt, zal onsterfelijk worden. Maar dit blijkt lastiger dan gedacht. Wanneer twee broers, de gemene Azulín en de zachtaardige Gordi, een vermiste groep verkenners moeten vinden, begint een afdaling in de hel.

Het Spaanse Unicorn Wars is grimmig, grotesk, uniek in zijn soort en heeft een verrassende kijk op de oorsprong van het kwaad. De film wordt niet voor niets bestempeld als een van de gruwelijkste animatiefilms uit de recente cinemageschiedenis.


 

“Weet op interessante manier zowel bizar macaber als curieus aangrijpend te zijn” ★★★★ NRC

  • Still uit de Spaanse animatiefilm Unicorn Wars
  • Still uit de Spaanse animatiefilm Unicorn Wars

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.