Un Métier Sérieux

Met veel humor en Franse topacteurs duiken we in de uitdagingen van het leraarschap

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Het is geen geheim dat leraar zijn niet de gemakkelijkste baan is. Sterker nog: de bevlogen docent lijkt met uitsterven bedreigd. Toch laat Un Métier Sérieux van Thomas Lilti zien dat de passie voor het vak nog altijd (en terecht) bestaat. Mooi gespeeld door de Franse ensemblecast met o.a. François Cluzet en Adèle Exarchopoulos.
 “Een hartverwarmende hommage aan de veerkrachtige leraar”

★★★★ Trouw

 


 

Een nieuw schooljaar gaat van start op de middelbare school waar Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane een toegewijde en hechte groep leraren vormen. Dit jaar krijgen ze gezelschap van Benjamin, een jonge wiskundeleraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter hoe zwaar de baan kan zijn. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regisseur Thomas Lilti (Hippocrate, Médecin de campagne) nu de wereld van het onderwijs met Un Métier Sérieux. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen en de balans tussen werk en privé, brengt hij realistisch maar ook luchtig in beeld. Het spel van zijn vaste cast – bestaande uit Franse topacteurs waaronder François Cluzet (Intouchables, Médecin de campagne), en Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle, Passages, Je verrai toujours vos visages) en Vincent Lacoste – geeft de film een onweerstaanbare charme.
 


 

“Een mooi beroepsportret, met veel nuance en uitstekende acteurs” ★★★ VPRO Cinema

“Vol heerlijk realistische anekdotes” ★★★1/2 FilmTotaal

★★★ NRC

“Charmant drama” – de Filmkrant

 • Still van de film Un Métier Sérieux

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

 • Een ode aan de leraar

  Deze films over het onderwijs kijk je nu online op Picl

  Bekijk programma
 • Franse films

  Hier vind je een overzicht van de Franse films die op Picl te zien zijn

  Bekijk programma