True Things

Knap geacteerde en bedwelmende film die vrouwelijke sensualiteit en verlangen verkent

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het rustige leven van de Engelse Kate verandert voorgoed na een giftige seksuele ontmoeting. Het gelaagde True Things verkent vrouwelijke sensualiteit en verlangen in al haar complexiteit. Met knap acteerwerk van hoofdrolspelers Ruth Wilson (The Affair) en Tom Burke (The Souvenir).
 “Mooi, beklemmend portret”

★★★ de Volkskrant

 


 

In het rustige kustplaatsje Ramsgate wordt de wereld van Kate totaal op z’n kop gezet door een toevallige blik van een brutale man met geverfd blond haar. Hij is net ontslagen uit een gevangenisstraf voor kleine vergrijpen. Met al zijn zelfvertrouwen en charme verleidt hij Kate op een parkeerplaats. Kate’s gedachten worden de weken erna totaal beheerst door deze bedwelmende verliefdheid. Kate geeft zich over aan lust in de hoop om intimiteit te vinden – tevergeefs. Ondertussen laat haar minnaar steeds minder vaak van zich horen en verdwijnt hij langzaam uit zicht. Maar Kate kan zijn geur, zijn aanraking niet vergeten.

In haar bewerking van de roman van Deborah Kay Davies, ‘True Things About Me’, toont Harry Wootliff (Only You) hoe een vrouw verteerd kan worden door de archetypische ‘afwezige minnaar’. Geselecteerd in de Orizzonti-competitie van het filmfestival van Venetië en winnaar van de prijs voor beste actrice voor Ruth Wilson op het filmfestival van Stockholm.
 


 

“Levensecht en overtuigend gespeeld” ★★★ VPRO Cinema

“Ruth Wilson is fascinerend als Kate” ★★★ Trouw

“Verstikkende close-ups” – de Filmkrant

“Een fascinerend, goed geacteerd drama” ★★★1/2 Cinemagazine

  • Still uit de film True Things

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.