They Shot the Piano Player

Swingende animatie over de verdachte verdwijning van een Braziliaanse jazzpianist

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In 1976 verdween de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. spoorloos. Hij was op tournee in Buenos Aires en verliet even zijn hotel om een broodje te kopen. Maar hij kwam nooit meer terug. In het kleurrijke en muzikale They Shot the Piano Player gaat een muziekjournalist, ingesproken door de Oscargenomineerde Jeff Goldblum, op zoek naar de waarheid.
 “Sterk tot de verbeelding sprekend”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Brazilië heeft met de ‘Bossa Nova Wave’ enkele geniale muzikanten voortgebracht. Deze vertakking van jazz is nog steeds populair, maar beleefde haar hoogdagen in de jaren 70. Met kleurrijke flashbacks gaan we terug naar die bewogen, dynamische tijd, terwijl een fictieve muziekjournalist op zoek gaat naar het mysterie achter Tenório Jr. Deze pianospeler maakte één album, werd meteen onthaald als een genie, maar stierf in Buenos Aires in 1976. Harris zoekt naar antwoorden via boeiende interviews met muziekiconen zoals João Gilberto, Caetano Veloso, Gilberto Gil en Vinicius de Moraes. Het was niet alleen muzikaal een bewogen tijd, maar ook politiek. Heel Zuid-Amerika werd overspoeld door totalitaire regimes. Ook in Argentinië en Brazilië, waar de vrije zielen van de bossa nova een bedreiging vormden.

Voor They Shot the Piano Player sloeg gerenommeerd regisseur en Oscarwinnaar Fernando Trueba opnieuw de handen ineen met de getalenteerde kunstenaar en striptekenaar Javier Mariscal.
 


 

“Kleurrijk geanimeerde documentaire” ★★★ VPRO Cinema

“Ode aan spoorloos verdwenen Braziliaanse pianist” ★★★ NRC

★★★★ Trouw

“Broeierige, tropische animatiestijl” – de Filmkrant

  • Still van de animatie They Shot the Piano Player

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.