There is No Evil

Deze Iraanse Gouden Beer winnaar is prachtig, actueel en ijzerscherp

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Protest in Iran. Het is iedere dag in het nieuws, maar ook al lang aanwezig in Iraanse film. Zo geeft deze bijzondere winnaar van de Gouden Beer op de Berlinale in vier korte verhalen een scherp, maar snoeihard beeld van de doodstraf in Iran. In typisch poëtisch Perzische stijl met een ontzettend belangrijke boodschap.

De doodstraf komt ook nu enorm in het nieuws door de aanhoudende protesten in Iran. Vrouwen, studenten, jongeren, Iraniërs gaan de straat op tegen de Ayatollah en zijn onderdrukkende bewind en worden daar nu voor berecht. Soms met de doodstraf.“Zeer indrukwekkend”

★★★★★ NRC

 


 

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die zijn geliefde ten huwelijk wil vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Iraanse regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid.


 

“Een prachtig humane film over medeplichtigheid en verzet” ★★★★ de Volkskrant

“Vier prachtige parabels” ★★★★ Trouw

“IJzersterk” – Het Parool

“Rasoulof stelt opnieuw een zeer controversieel en gevoelig thema aan de kaak” ★★★★ InDeBioscoop

“Kleurrijke verhalen over conformisten en non-conformisten; helden en defaitisten” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.