The Whale

Weergaloze, Oscarwinnende acteerprestatie van Brendan Fraser als obese man

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Darren Aronofsky, bekend van films als Black Swan en Requiem for a Dream, neemt je wederom mee in een beklemmend en claustrofobisch verhaal, dat je tot diep in de ziel weet te raken. Met Brendan Fraser als rouwende en obese man die met zijn rol de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol wist te winnen.
 “Weergaloos acteerduet”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Charlie leeft teruggetrokken in een klein en donker huis en geeft online schrijflessen. Hij heeft extreem overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt, waardoor hij in een constante rouw zit. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink, bekend van Stranger Things) te herstellen. De twee hebben elkaar negen jaar niet gezien en Ellie neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn en daardoor zijn eigen leven ook betekenis te geven.

The Whale – een bewerking van het gelijknamige theaterstuk uit 2012 van Samuel D. Hunter – is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. Charlie wordt geweldig gespeeld door voormalig sekssymbool Brendan Fraser (The Mummy).
 


 

“Zonder meer aangrijpend” ★★★★ VPRO Cinema

“Een fenomenale hoofdrol” ★★★ NRC

“De comeback van Brendan Fraser. En wat voor comeback” ★★★★★ FilmTotaal

“Een oprecht en authentiek verhaal” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma