The Waste Land

Het beroemde en gelijknamige gedicht van T.S. Eliot vertaald naar het nu

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Met “April is the cruellest month” begon T.S. Eliot zijn beroemde gedicht ‘The Waste Land’ (1922). Met maar liefst 434 regels schreef hij over de teloorgang van de beschaving. Deze gelijknamige documentaire van Chris Teerink vertaalt het gedicht naar het heden en laat zien dat ’the waste land’ overal is: van grootstedelijk Londen tot de uitgestrekte niemandslanden in de Mojavewoestijn.
 “Een uniek ritmisch verslag”

★★★★★ Trouw

 


 

‘The Waste Land’ is één van de belangrijkste Engelse gedichten van de vorige eeuw. Geschreven in een tijd van crisis en onzekerheid, resoneert het met de uitdagingen van onze eigen tijd, zoals klimaatverandering, politieke instabiliteit en de zoektocht naar ‘nieuwe’ betekenis in een snel veranderende wereld. Filmmaker Chris Teerink zoekt naar die overeenkomsten tussen poëzie en hedendaagse realiteit en doet dat met foto’s en stills die de gefragmenteerde essentie van Eliots taal nabootsen. De stemmen van schrijvers, geleerden en filosofen zoals Ilja Leonard Pfeijffer, Guy Standing, Vandana Shiva en Richard Sennett voegen diepte toe en roepen op tot reflectie en actie.

The Waste Land is overal en voert je van het grootstedelijke Londen naar het niemandsland in de Mojavewoestijn, en van het Italië van Ilja Leonard Pfeijffer langs de Poolse grens, waar vluchtelingen letterlijk tegen muren aanlopen.
 


 

“Intrigerend” ★★★ de Volkskrant

★★★ NRC

“Doet het gedicht eer aan” – Het Parool

“Schitterende score van Blaudzun” – de Filmkrant

  • Still van de documentaire The Waste Land

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma