The Third Murder

De meester van het familiedrama blijkt even grandioos in dit intrigerende moordmysterie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wat gebeurt er wanneer een advocaat besluit dieper te graven dan gewenst? Waar ligt zijn verantwoordelijkheid en hoe betrouwbaar zijn de getuigen? En doet de waarheid er eigenlijk wel toe? In dit intrigerend rechtbankdrama van Hirokazu Kore-eda is niets wat het lijkt.
 “Voortreffelijk”

★★★★ NRC

 


 

Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Het lijkt een simpele zaak: Misumi heeft al bekend en omdat hij eerder voor moord veroordeeld is, wacht hem nu de doodstraf. Shigemori kan eigenlijk niet veel meer doen dan verzachtende omstandigheden vinden. Maar dan brengen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi hem aan het twijfelen over de eerdere bekentenis van zijn cliënt.

The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Gouden Palm winnaar Hirokazu Kore-eda (Nobody Knows, Shoplifters, Like Father, Like Son) schept met de film een intrigerende puzzel, die ons een spiegel voorhoudt over recht en gerechtigheid.
 


 

“Het filosofische karakter komt zelden voor in dit filmgenre” ★★★★ AD

“Boeiende, belangwekkende materie” ★★★ de Volkskrant

“Intrigerend rechtbankdrama” ★★★ VPRO Cinema

“Een buitengewoon rijke film” ★★★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.