The Square

Deze bijtende komedie van Ruben Östlund won de Gouden Palm in Cannes

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Eind dit jaar kun je weer genieten van een nieuwe satire van Ruben Östlund. Triangle of Sadness draait vanaf 15 december in de Nederlandse filmtheaters.

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst werkt de ijdele curator Christian aan een installatie die bezoekers oproept om altruïstisch gedrag te vertonen. Wanneer zijn portemonnee wordt gestolen, wordt zijn comfortabele bestaan volledig op z’n kop gezet.
 “Östlund spaart niets en niemand”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

In de voorbereidingen van de installatie, het nieuwste werk van een beroemde Argentijnse kunstenaar, schakelt Christian een PR-firma in om de nodige buzz te creëren. Maar wanneer hij op straat van zijn portemonnee wordt beroofd, neemt hij de ene slechte beslissing na de andere. Het duwt niet alleen hemzelf, maar ook het museum in een existentiële crisis.

De Zweedse filmmaker Ruben Östlund staat bekend om zijn vlijmscherpe en humoristische weergave van menselijk groepsgedrag. In The Square neemt hij de morele hypocrisie van de culturele elite, kuddegedrag en opportunisme op de hak. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Op 15 december komt Östlunds nieuwste film – Triangle of Sadness – uit in de Nederlandse filmtheaters.
 


 

“Fascinerende satire” ★★★★ NRC

“Fileert de westerse maatschappij” ★★★★ Het Parool

“Een lust voor het oog, met fraai camerawerk en uitstekende acteurs” ★★★★ de Volkskrant

★★★★ Trouw

“Dat alles is zeer vermakelijk” ★★★★ InDeBioscoop

The Square bewijst dat Östlund in de cinema de beste arena heeft gevonden om zijn vragen over burgerschap” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥ Ruben Östlund

    Een ode aan de Zweedse meester van de satire met twee Gouden Palmen op zijn naam

    Bekijk programma