The River

Bekijk de film

Te zien t/m 10 mei

Een nietsontziende, sterk symbolische film over non-communicatie en eenzaamheid in de miljoenenstad Taipei. Winnaar van de Zilveren Beer voor beste regie in Berlijn.

Hsiao-kang (een rol van Lee Kang-sheng, de vaste hoofdrolspeler in Tsai’s films) deelt een appartement met zijn ouders in Taipei. De drie leiden elk een afzonderlijk leven. De moeder werkt als liftbediende in een restaurant en de gepensioneerde vader houdt zich onledig met bezoekjes aan de gay-sauna’s van de stad.

Hsiao-kang komt via een oude klasgenoot terecht op de set van een Ann Hui-film, waar hij als figurant een drijvend lijk in de vervuilde rivier Tanshui mag spelen. De volgende dag heeft hij heftige pijn in nek en schouders. Massage, acupunctuur en zelfs spirituele uitdrijving willen niet helpen. Als de doktoren in het ziekenhuis ook niet weten wat ze moeten doen, overweegt hij zelfmoord.

Eye brengt digitale restauraties van de eerste drie films van de Taiwanese regisseur Tsai Ming-liang opnieuw uit in de landelijke filmtheaters en op Picl. Bekijk ook Rebels of the Neon God en Vive l’amour via de programmapagina.