The Promised Land

Episch historisch drama met Mads Mikkelsen als onverzettelijke pionier

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Na twee grote Hollywood producties keert Mads Mikkelsen (Druk, Riders of Justice) met The Promised Land terug naar zijn Deense roots. In deze prikkelende pruikenwestern laait de spanning op, gedreven door een strijd om land, trots, macht en hoogmoed. Een Deense versie van de betere western.
 “Mads Mikkelsen op z’n meest stoïsch”

★★★★ VPRO Cinema

 


 
1755, Denemarken. Kapitein Ludvig Kahlen heeft zichzelf als doel gesteld de ongetemde Deense heide leefbaar te maken om in naam van koning Frederik V een kolonie te bouwen. In ruil hiervoor verwacht hij een koninklijke titel met bijbehorende eer en rijkdom. Kahlen heeft er echter al snel een vijand bij. Volgens de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel is het stuk grond namelijk al in zijn bezit. Wanneer De Schinkel ontdekt dat twee van zijn arbeiders zijn ontsnapt om zich bij Kahlen aan te sluiten, zweert hij wraak. Kahlen laat zich niet intimideren en gaat de strijd aan, waarbij hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn opkomende gemeenschap op het spel zet.

In 2012 bundelden Mads Mikkelsen en regisseur Nikolaj Arcel al eerder hun krachten voor A Royal Affair, die een Oscarnominatie ontving en de Zilveren Beer voor het beste script op het Berlijnse filmfestival. Maar Mikkelsen kun je natuurlijk ook kennen van de Deense filmhit Druk (2021), die de Oscar won voor beste buitenlandse film. Met The Promised Land won Mikkelsen alvast de award voor beste acteur bij de European Film Awards.
 


 

“Mikkelsen vormt het stoïcijnse, zwijgzame middelpunt” ★★★ de Volkskrant

“Prachtig gefotografeerd en meeslepend” ★★★★ Trouw

“Thematisch heel rijk en vol” ★★★ NRC

“Een waar kunstwerk om naar te kijken” ★★★★1/2 FilmTotaal

“Wat dit drama boven het maaiveld uit laat springen, zijn de speldenprikjes humor.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥️ Mads Mikkelsen

    Kijk in het kader van The Promised Land deze eerdere rollen van Mads Mikkelsen

    Bekijk programma