The Peasants

De Poolse kunst en cultuur komen tot leven in deze handgeschilderde animatiefilm

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Het regisseursduo DK en Hugh Welchman oogstte in 2013 veel lof met hun Oscargenomineerde animatiefilm Loving Vincent. Het was de allereerste film ooit die volledig met olieverf werd geschilderd. Nu is het duo terug met hun tweede film, The Peasants, waarin ze teruggrijpen naar datzelfde indrukwekkende kunstje: voor de film werkten zo’n honderd kunstenaars samen om meer dan 40.000 olieverfschilderijen te produceren.
 “Oogverblindend”

★★★ NRC

 


 

Op het Poolse platteland van de 19e eeuw kenmerkt het dagelijkse leven zich door jaloezie, roddels en eindeloze vetes. In deze wereld, waarin het diepgeworteld patriarchaat de boventoon voert, staat het vrijgevochten boerenmeisje Jagna voor een grote uitdaging. Zij is namelijk verliefd op Antek, maar wordt gedwongen tot een huwelijk met zijn rijke en vooral veel oudere vader.

In The Peasants komen de Poolse kunst en cultuur letterlijk tot leven. DK en Hugh Welchman lieten zich inspireren door toonaangevende Poolse makers: het verhaal is ontleend aan de roman ‘Chlopi’ van Nobelprijswinnaar Władysław Reymont en de handgeschilderde beelden eren het werk van Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski, drie toonaangevende Poolse schilders uit de 19e en 20e eeuw.
 


 

“Een visuele belevenis” ★★★ Trouw

“Vele momenten van schoonheid” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.