The Other Side of Hope

Zilveren Beer winnaar van de meester van de melancholie Aki Kaurismäki

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Zeg je Aki Kaurismäki, dan zeg je droge humor, scherpe dialogen en memorabele muziek. De Finse regisseur won niet voor niets de Juryprijs in Cannes met zijn nieuwste film Fallen Leaves. De film die hij daarvoor maakte, The Other Side of Hope, toont evengoed zijn unieke stijl. Een actueel verhaal over hoop en menselijkheid, verpakt in een droogkomisch jasje.
 “Een juweeltje”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop op een betere toekomst, probeert hij politiek asiel te verkrijgen maar moet hij alsnog het illegale circuit in. Vijftiger Wikström, zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken.

The Other Side of Hope is na Le Havre (2011) de tweede film uit Kaurismäki’s zogenaamde havenstadtrilogie. Voor The Other Side of Hope mocht Kaurismäki de Zilveren Beer voor Beste Regie in ontvangst nemen op het Internationale Film Festival van Berlijn.
 


 

“Droogkomische boodschap die nooit drammerig wordt” ★★★★ NRC

“Aki Kaurismäki levert een bijzonder fijne film af” ★★★★ InDeBioscoop

“Masseert het hart én de lachspieren” ★★★★ De Morgen

“Het is knap hoe Kaurismäki de film met zoveel van zijn kenmerkende droge humor weet te doorspekken” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.