The Old Oak

Warmhartige, allerlaatste film van Ken Loach over een gastvrije Engelse pub

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Al meer dan vijftig jaar maakt Ken Loach prijswinnende, maatschappelijke en toch hartverwarmende films. Van de meesterlijke klassieker Kes, tot het recentere I, Daniel Blake en Sorry We Missed You. Maar met zijn 87 lentes is The Old Oak zijn zwanenzang. Deze film nodigt je uit om je hart open te stellen en pleit voor meer barmhartigheid.
 “Sentimentele en diep gevoelige laatste film”

★★★★ NRC

 


 

Zoals we van Loach gewend zijn, is ook deze film een sterk sociaal drama dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van Noord-Engeland. Deze regio is historisch gezien verwaarloosd geweest door de Londense beleidmakers en dat is nog steeds te zien aan de hogere niveaus werkloosheid en armoede. ‘The Old Oak’ is de naam van de laatste kroeg in een oud mijnwerkersstadje dat dreigt te sluiten, ondanks de belangrijke sociale functie voor de mopperende dorpsbewoners. De komst van Syrische vluchtelingen zorgt voor extra spanning in het stadje. Dankzij een bloeiende vriendschap tussen pubbaas TJ en een Syrische fotografe, groeit het besef dat ze alleen samen een oplossing kunnen vinden.

Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty en maakte hij kans op de Gouden Palm in Cannes (die Loach al twee keer eerder won).
 


 

“Waardig afscheid van een meesterlijk chroniqueur met het hart op de juiste plek” ★★★★ Trouw

“Klassieke Loach met ruimte voor hoop” ★★★★ de Volkskrant

“Kunst van vertellen en oog voor detail” ★★★ VPRO Cinema

“Fierce call for compassion and solidarity” ★★★★ The Guardian

“Een zwanenzang van grote klasse” ★★★★ Cinemagazine

“Schitterende zwanenzang van zijn imposante oeuvre” ★★★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.