The Lobster

Deze mix van zwarte komedie, sociale satire en liefdesdrama won de Juryprijs in Cannes

Deze film is niet meer beschikbaar

In de nabije toekomst is het niet meer toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 45 dagen de tijd krijgen om een partner te vinden. Lukt dat niet, dan worden ze veranderd in een dier naar keuze en vrijgelaten in het bos.
 “Heerlijk absurdistische, onthutsende satire”

★★★★ Trouw

 


 

Voor de pas gescheiden David is de keuze gevallen op een kreeft. Want, zo stelt hij, kreeften kunnen meer dan honderd jaar oud worden, hebben blauw bloed en blijven hun hele leven vruchtbaar. Het gaat David niet gemakkelijk af om tussen de andere gevangen genomen vrijgezellen zijn nieuwe partner te vinden. Wanneer hij dreigt te falen, sluit hij zich aan bij de Loners, een verzetsgroep die zich verschuilt in het bos. Maar dan wordt hij verliefd op één van hen. En dat is tegen de regels.

Zoals elke film van Yorgos Lanthimos (The Favourite) is ook The Lobster een bijzondere reflectie op de samenleving en de vreemde sociale regels die we er op nahouden. De film won de Juryprijs in Cannes en werd genomineerd voor een Gouden Palm en een Oscar.
 


 

“In The Lobster is de naar Groot-Brittannië verhuisde Griek in topvorm door van deze komische kritiek op de stelletjesmaatschappij ook een ontroerend liefdesverhaal te maken.” ★★★★★ VPRO Cinema

“Een groot genot voor de liefhebber van uitdagende cinema.” ★★★★ AD

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.