The Lobster

Deze mix van zwarte komedie, sociale satire en liefdesdrama won de Juryprijs in Cannes

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

In de nabij toekomst is het niet meer toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 45 dagen krijgen om een partner te vinden. Lukt dat niet, dan worden ze veranderd in een dier naar keuze en vrijgelaten in het bos.

Voor de pas gescheiden David is de keuze gevallen op een kreeft. Want, zo stelt hij, kreeften kunnen meer dan honderd jaar oud worden, hebben blauw bloed en ze blijven hun hele leven vruchtbaar. Het gaat David niet gemakkelijk af om tussen de andere gevangen genomen vrijgezellen zijn nieuwe partner te vinden. Wanneer hij dreigt te falen, sluit hij zich aan bij de Loners, een verzetsgroep die zich verschuilt in het bos. Maar dan wordt hij verliefd op één van hen. En dat is tegen de regels.

Zoals elke film van Yorgos Lanthimos (The Favourite) is ook The Lobster een bijzondere reflectie op de samenleving en de vreemde sociale regels die we er op nahouden. De film won de Juryprijs in Cannes en werd genomineerd voor een Gouden Palm en een Oscar.

“In The Lobster is de naar Groot-Brittannië verhuisde Griek in topvorm door van deze komische kritiek op de stelletjesmaatschappij ook een ontroerend liefdesverhaal te maken.” ★★★★★ VPRO Cinema

“Een heerlijk absurdistische, onthutsende satire op een samenleving waarin mensen geacht worden in koppels te leven.” ★★★★ Trouw

“Een groot genot voor de liefhebber van uitdagende cinema.” ★★★★ AD

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Summer of Love

    Dompel je onder in liefde in al haar vormen in misschien wel dé zomer der zomers

    Bekijk programma