The Lawyer

Het leven van Marius staat op zijn kop als hij verliefd wordt op een Syrische vluchteling

Deze film is niet meer beschikbaar

Marius is een succesvolle advocaat in Vilnius. Ali een Syrische vluchteling in Belgrado. De twee ontmoeten elkaar in een chatroom en al gauw ontstaat er een hevige liefde, maar lukt het hun de obstakels en afstanden te overbruggen?

De rijke Marius heeft een bruisend sociaal leven, struint evenementen af en is omringd door zijn vrienden. Ondanks alle voorspoed voelt hij een leegte en een groot gemis in zijn leven. Na een etentje met vrienden, videobelt hij met Ali. Zou hij de leegte kunnen vullen? Litouwen en Servië liggen niet ver van elkaar, maar kunnen ze een weg vinden door alle obstakels die tussen hen in staan?

In The Lawyer schetst Romas Zabarauskas een zeer genuanceerd verhaal over de liefde tussen twee mannen, die niet alleen hun eigen kwetsbaarheden moeten overkomen, maar ook samen strijden voor een eigen veilige plek in de maatschappij.

“Op ingetogen, intieme wijze snijdt The Lawyer grote kwesties als de vluchtelingenproblematiek en 21ste-eeuwse homofobie aan.” ★★★ de Volkskrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.