The Last Ride of the Wolves

Volg deze Italiaanse criminele bende tijdens haar laatste grote overval

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als onderdeel van de NFF Debuutcompetitie bekijk je voorafgaand aan deze film de korte animatiefilm Hoeba!, aangeboden door Ultrakort.

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval. Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen.
 “Een unieke, intrigerende boevenfilm”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De overval op een geldwagen die maar liefst 12 miljoen euro contant vervoert, zou iedereen een goed pensioen kunnen opleveren én de erfenis van hun ouderwetse vakmanschap veiligstellen. Maar Pasquale is zich er niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt.

Dit eigenzinnige speelfilmdebuut van Alberto De Michele is gebaseerd op een waargebeurde misdaad en bevindt zich op het snijvlak van documentaire en fictie. De film werd geselecteerd voor IFFR’s Bright Future.
 


 

“Hoofdpersoon Pasquale wordt smakelijk heetgebakerd vertolkt door de vader van regisseur Alberto De Michele.” ★★★★ de Volkskrant

“Een fascinerend, raadselachtig docudrama over een grauw universum” ★★★★ Trouw

“Slim opgebouwd en fraai in beeld gebrachte vertelling is wonderlijke mengeling van fictie en documentaire.” ★★★★ VPRO Cinema

“Tragisch, komisch en spannend tegelijk” ★★★★ AD

“De muziek is fantastisch” ★★★★ InDeBioscoop

“Een origineel spel met filmgenres, autobiografie en identiteit” ★★★ NRC

“Voelt realistisch en oprecht” – de Filmkrant

 


 

Over Hoeba!
Drenthe, 4000 jaar voor onze jaartelling (om en nabij). Vier primitieve mannetjes bundelen de krachten om iets te bouwen dat ze beschermt tegen het gure weer. Maar wat?

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.