The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos' donkere wraaktragedie met Colin Farrell en Nicole Kidman

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Yorgos Lanthimos staat bekend om zijn knotsgekke personages en verhalen. Zijn nieuwste film Poor Things – vanaf 8 februari in de filmtheaters – sluit daar perfect op aan. Maar deze sinistere tragedie The Killing of a Sacred Deer ook. Met een gevoel van ongemak, sluipend onheil en fenomenale acteurs zet hij een wraakverhaal neer waarin iedereen wel een steekje los heeft.
 “Duister, komisch, fascinerend”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

Dr. Steven Murphy (Colin Farrell) heeft prachtige handen, zegt iedereen. Handen die levens redden, want hij is hartchirurg. Hij vormt met zijn vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman), en hun twee kinderen het perfecte gezinnetje. Martin (Barry Keoghan) is een vaderloze tiener die plots opduikt in het leven van Dr. Murphy en de twee worden al snel heel close. Martin ziet in Murphy de vader die hij mist, maar de sfeer slaat langzaam om wanneer Martins wraaklustige intenties duidelijk worden.

The Killing of a Sacred Deer is de tweede Engelstalige film van de Griekse filmmaker Yorgos Lanthimos, ook wel de grootmeester van de absurdistische cinema. Je kunt hem ook kennen van The Lobster (2015) en The Favourite (2018). Zijn nieuwste creatie, Poor Things (met o.a. Emma Stone, Mark Ruffalo en Willem Dafoe) ontving tot nu toe 13 Critics’ Choice Awards 11 BAFTA Awards.
 


 

“Briljant” ★★★★★ NRC

“Curieuze mix van absurdisme, arthouse en horror” ★★★★ VPRO Cinema

“Geraffineerde combinatie van Griekse mythologie en westers realisme” ★★★★ Trouw

“Volop stof tot nadenken” ★★★★ FilmTotaal

“Een van de meest eigenzinnige, interessante Europese filmmakers van de laatste jaren” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Regie Voorafjes

    Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

    Bekijk programma