The Island

Het verhaal van Robinson Crusoe zoals je nog nooit hebt gezien

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Robinson luiert op de top van een klif van een afgelegen eiland, als hij in de verte ziet hoe een grote rubberboot omslaat in een torenhoge golf. Tientallen vluchtelingen uit Afrika, die onderweg waren naar Italië, worden opgeslokt door het water en spoelen om de beurt levenloos aan.
 “De surrealistische animatie-equivalent van een toverbal”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Er is één overlevende, Robinson noemt hem Vrijdag. “I’m saving you,” zegt hij, “Hello savior,” antwoord Vrijdag. The Island vertelt het verhaal over het individu Robinson die anno nu in eenzaamheid leeft op een verwoestende planeet en, beperkt door zijn eigen hypocrisie, op zoek is naar de zin van het leven. De conventionele verhaallijn wordt losgelaten om een artistieke en poëtische vertaling te maken naar 2022. 

Deze hervertelling van Daniel Defoe’s klassieker combineert op fantasierijke wijze levendige kleuren en een surrealistisch verhaal, om zo commentaar te geven op rassenverhoudingen, de benarde situatie van immigranten en de tragische ecologische toekomst van onze planeet.
 


 

“Een animatiekunstwerk van een maker die het aandurft – en die het ook wordt toegestaan – om zich op grandioze wijze te verliezen in haar werk” ★★★★ de Volkskrant

“Tegendraads met een actuele twist” ★★★★ NRC

“Surrealistische fabel over de eenzame eilandjes die we zijn” ★★★★ Trouw

“Visueel verbluffende mix van animatietechnieken” – Het Parool

“Een feest om naar te kijken” ★★★★1/2 FilmTotaal

“De animatie is meeslepend mooi” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.