The Iron Claw

Waargebeurd verhaal van een roemruchte worstelfamilie, met o.a. Zac Efron

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

De Von Erichs zijn een legendarische worstelfamilie uit Texas, beroemd geworden door hun spectaculaire optredens in de ring. De vier broers traden in de voetsporen van hun vader Fritz en veroverden de wereld met hun kenmerkende greep ‘The Iron Claw’. Maar wat begon als een familie vol glorie, veranderde in een hartverscheurende tragedie, waarbij de onzichtbare greep van Fritz hun levens verwoestte.
 “Perfect gecaste, hartverscheurende familietragedie”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Het gaat de vier broers Kevin, Kerry, David en Mike voor de wind; als showworstelaars maken ze furore in de ring. Ze volgen daarbij hun vader en coach Fritz op, die er geen geheim van maakt wie zijn favoriet is. Maar buiten de ring lijkt er een ware ‘Von Erich-vloek’ te heersen en wordt de weg naar eeuwige roem omgeven door ondraaglijke persoonlijke tragedies.

The Iron Claw is een hartverscheurend familieverhaal over (giftige) mannelijkheid, de competitieve drang om de top te bereiken en het uiteenvallen van dromen. De cast bestaat o.a. uit Zac Efron (The Greatest Showman, Baywatch), Jeremy Allen White (The Bear) en Harris Dickinson (Triangle of Sadness), die allemaal een enorme fysieke transformatie ondergingen voor hun rol. Opvallend genoeg is de tragedie in The Iron Claw slechts een deel van het volledige verhaal. Regisseur Sean Durkin besloot de meest schrijnende details achterwege te laten, om het publiek niet te overspoelen met nog meer verdriet.
 


 

“Een vechtfilm die niet draait om hardheid, revanche en triomf, maar om zachtheid, tranen en verlies” ★★★★ NRC

“Gaandeweg steeds beklemmender” ★★★★ de Volkskrant

★★★★ Trouw

“Een tragische en emotionele film die niemand onberoerd zal laten” ★★★★ 1/2 Cinemagazine

“Elk opzicht indrukwekkend” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.