The Integrity of Joseph Chambers

In dit onheilspellende drama probeert een vader zijn mannelijkheid te bewijzen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na The Killing of Two Lovers duikt regisseur Robert Machoian opnieuw in de wereld van de mannelijkheid – een doolhof zo blijkt. Het onheilspellende The Integrity of Joseph Chambers toont de onmacht van een vader die niet kan voldoen aan het beeld dat de samenleving van mannen heeft.
 “Weet een sfeer van sluimerende catastrofe te scheppen”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Op zoek naar een rustiger bestaan verhuist verzekeringsagent Joe met zijn vrouw en twee kinderen naar het platteland van Alabama. In de nieuwe omgeving vraagt Joe zich af of hij eigenlijk wel voor zijn gezin kan zorgen als zich een ramp zou voltrekken. Om voor zichzelf te bewijzen dat hij heus wel wat in zijn mars heeft, leent Joe de jachtuitrusting van zijn maat. Hij gaat het bos in om een hert te vangen, maar in plaats van de trekker over te halen, raakt hij in tweestrijd. Joe wordt vervolgens verteerd door zijn onmacht als man en probeert genoegdoening te vinden – tevergeefs.

Het uitgeklede scenario van The Integrity of Joseph Chambers roept een sluimerend onbehagen op, vakkundig ondersteund door een onheilspellende soundscape en Oscar Ignacio Jiménez’s opmerkelijke vierkante kadrering in 4:3-ratio.
 


 

“Duikt diep in de mannelijke psyche” ★★★★ Trouw

“Slimme, minimalistische thriller” ★★★★ VPRO Cinema

“Donkerkomische parabel over een kerel die denkt dat-ie een vent moet worden” – de Filmkrant

“Intrigerende karakterstudie” ★★★★ FilmTotaal

“Voegt voldoende goed geobserveerde details toe om de film nooit saai te laten worden” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.