The Hostage Takers

Een indringende kijk in de geest van geharde terroristen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Journalist Sean Langan confronteert twee van de Britse IS-leden bekend als ‘The Beatles’. Zij waren de brute bewakers van vele gijzelaars, onder wie de uiteindelijk onthoofde oorlogscorrespondent James Foley, een goede vriend van Langan. Met ook eerlijke, emotionele en bloedstollende interviews met andere direct betrokkenen.

Als de Engelse journalist Sean Langan plaatsneemt voor zijn interviews met IS-leden Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh, is de ruimte geladen met spanning. De twee waren verantwoordelijk voor de bewaking, marteling en uiteindelijk het helpen bij de gruwelijke – en gelivestreamde – executie van Langans vriend James Foley. Langan, die zelf gijzelaar was van de Taliban, spoorde ze op in gevangenschap bij Koerdische troepen in Syrië. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in – wat leidt tot adembenemende momenten.

De Deense fotograaf Daniel Rye maakte deel uit van de groep gijzelaars waar ook Foley bij zat, maar werd vrijgelaten na onderhandelingen. Onder zijn kalme getuigenis schuilt een ongelooflijke kracht en emotie. De man die namens de familie met IS onderhandelde levert een bloedstollende reconstructie van de stappen die leidden tot Ryes vrijlating. Een indringende – en griezelige – kijk in de geest van geharde terroristen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Movies that Matter Festival

    Bekijk een selectie van het Movies that Matter Festival nu ook online, vanaf 24 maart t/m 1 april.

    Bekijk programma