The Eternal Memory

Teder portret van een Chileens echtpaar dat worstelt met de gevolgen van Alzheimer

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Welkom thuis bij Augusto Góngora, gevierde Chileense journalist, en Paulina Urratia, actrice en Chileense Minister van Cultuur. Ze delen herinneringen aan een leven van strijd tegen de dictatuur van Pinochet en de liefde voor elkaar, maar Augusto’s Alzheimer dreigt die herinneringen te wissen. The Eternal Memory is een teder eerbetoon en liefdesportret ineen van de Oscar-genomineerde filmmaker Maite Alberdi (The Mole Agent), die nu met deze film in de race is voor de Oscar voor Beste Documentaire.
 “Met gemak een van de ontroerendste films van het jaar”

★★★★★ Trouw

 


 

Augosto Góngora wijdt heel zijn leven al aan gerechtigheid: in de tijd van dictator Pinochet wees hij op diens wandaden en in de jaren erna hield hij de herinnering van die tijd in leven, zodat die niet opnieuw zou plaatsvinden. Een klein stukje van zijn leven, maar het grootste deel van zijn hart, wijdt hij aan zijn vrouw Paulina Urratia. De Minister van Cultuur en voormalige actrice heeft er naast haar eigen verantwoordelijkheden nu nog een verantwoordelijkheid bij: ze moet Augusto’s taak overnemen. Haar man werd in 2014 gediagnostiseerd met Alzheimer, waardoor zijn waardevolle herinneringen dreigen te verdwijnen. Aan het regime van Pinochet en aan haar.

Met afwisselende beelden van de verslaggeving tijdens de dictatuur en persoonlijke thuisvideo’s creëert The Eternal Memory een warm en teder huis van herinneringen om in te verdwalen en om altijd te koesteren. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire. Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.
 


 

“Aangrijpend en hartverscheurend” ★★★ de Volkskrant

“Bitterzoete, melancholische energie” – de Filmkrant

“Een liefdevol, aangrijpend en inspirerend portret” ★★★ NRC

“Aangrijpende documentaire” – Het Parool

  • Still van de documentaire The Eternal Memory

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • And the Oscar goes to…

    De Oscaruitreiking komt er weer aan! We hebben een aantal nominaties voor je op een rijtje gezet

    Bekijk programma