The Eternal Memory

Teder portret van een Chileens echtpaar dat worstelt met de gevolgen van Alzheimer

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Crumble, aangeboden door Ultrakort.

Welkom thuis bij Augusto Góngora, gevierde Chileense journalist, en Paulina Urratia, actrice en Chileense Minister van Cultuur. Ze delen herinneringen aan een leven van strijd tegen de dictatuur van Pinochet en de liefde voor elkaar, maar Augusto’s Alzheimer dreigt die herinneringen te wissen. Een teder eerbetoon en liefdesportret ineen van de Oscar-genomineerde filmmaker Maite Alberdi (The Mole Agent).
 “Met gemak een van de ontroerendste films van het jaar”

★★★★★ Trouw

 


 

Augosto Góngora wijdt heel zijn leven al aan gerechtigheid: in de tijd van dictator Pinochet wees hij op diens wandaden en in de jaren erna hield hij de herinnering van die tijd in leven, zodat die niet opnieuw zou plaatsvinden. Een klein stukje van zijn leven, maar het grootste deel van zijn hart, wijdt hij aan zijn vrouw Paulina Urratia. De Minister van Cultuur en voormalige actrice heeft er naast haar eigen verantwoordelijkheden nu nog een verantwoordelijkheid bij: ze moet Augusto’s taak overnemen. Haar man werd in 2014 gediagnostiseerd met Alzheimer, waardoor zijn waardevolle herinneringen dreigen te verdwijnen. Aan het regime van Pinochet en aan haar. Met afwisselende beelden van de verslaggeving tijdens de dictatuur en persoonlijke thuisvideo’s creëert The Eternal Memory een warm en teder huis van herinneringen om in te verdwalen en om altijd te koesteren.

Over Crumble
In een stervende wereld houdt een angstige steen zich krampachtig vast aan de plek die hij kent. Totdat de grond onder hem begint af te brokkelen…

 


 

“Aangrijpend en hartverscheurend” ★★★ de Volkskrant

“Bitterzoete, melancholische energie” – de Filmkrant

“Een liefdevol, aangrijpend en inspirerend portret” ★★★ NRC

“Aangrijpende documentaire” – Het Parool

  • Still van de documentaire The Eternal Memory

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Krijg je niet genoeg van IDFA? Ontdek hier de mooiste documentaires, heel het jaar lang

    Bekijk programma