The Eternal Daughter

Tilda Swinton verbluft als moeder en dochter in een sinistere quasi-thriller

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Tilda Swinton is het wel gewend om uitdagende rollen te spelen, maar in deze broeierige bijna-thriller speelt ze twee keer de hoofdrol. Regisseur Joanna Hogg (The Souvenir) zet een indringend verhaal neer over een moeder, een dochter en een huis waar de muren druipen van mysterie.
 “Vol ironie en psychologisch inzicht”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Julie (Tilda Swinton) en haar moeder Rosalind (eveneens Tilda Swinton) reizen af naar een oud familiehuis in Wales, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel. In dit afgelegen landhuis, waar Rosalind haar jeugd heeft doorgebracht, sluimeren oude familiegeheimen die Julie ’s nachts wakkerhouden. Ze hoopt haar moeder beter te leren kennen, maar wordt geconfronteerd met schimmen uit het verleden. Hoe dicht kun je als dochter bij je moeder komen?

The Eternal Daughter is geschreven en geregisseerd door Joanna Hogg die grote indruk maakte met The Souvenir en The Souvenir Part II, beide ook met Tilda Swinton in de hoofdrol. The Eternal Daughter beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië.
 


 

“Fijnbesnaard spookverhaal met minimale suspense” ★★★★ VPRO Cinema

“Vooral een intrigerende afrekening tussen moeder en dochter” ★★★★ NRC

“Fascinerend spiegeleffect door dubbelrol van Tilda Swinton” ★★★ Trouw

“Swintons acteerwerk is even goed als altijd en na verloop van tijd vergeet je dat het een en dezelfde actrice is die twee rollen vertolkt.” ★★★★ FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.