The Drover’s Wife

Kostuumdrama over overleven op het onvergeeflijke Australische platteland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Molly Johnson en haar man wonen als herders op het ruige Australische platteland. Ze hebben jaren gewerkt om van het ongerepte stuk land wat te maken. Maar als de zwangere Molly er plots alleen voor komt te staan, moet niet alleen haar kinderen maar ook het stuk lang beschermen.
 “Prachtige beelden van het ongerepte landschap”

de Filmkrant

 


 

Het leven van een plattelandsvrouw krijgt een onverwachte wending als haar man het thuisfront voor een paar maanden moet verlaten. Diep in het unieke, maar angstaanjagende natuurgebied van Australië staat de zwangere Molly Johnson er plotseling helemaal alleen voor. Naast de zorg voor haar vier kinderen heeft ze ook nog hun stuk land; de trots waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Dit land moet ze blijven beschermen tegen onbekenden, overstromingen en gevaarlijke beesten. Zal ze zich staande houden in deze moeilijke omstandigheden?

The Drover’s Wife is de eerste Australische film waarvan een vrouw met een Aboriginal achtergrond tekende voor regie, scenario en hoofdrol.
 


 

“Purcell zet Molly overtuigend neer als weerbarstige moeder die door het harde leven in de wildernis paranoïde is geworden en zichzelf heeft geleerd met wapens om te gaan.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.