The Dilemma of Desire

Een warm en fascinerend pleidooi voor seksuele vrijheid en kennis

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Deze film is onderdeel van Movies that Matter On Tour.

Let op: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld. Er is geen trailer beschikbaar.

Bijna niemand – man of vrouw – weet hoe een clitoris eruit ziet. Jij ook niet? The Dilemma of Desire verandert dat voor eens en altijd.

De clitoris is het enige lichaamsdeel uitsluitend bedoeld voor genot. De meeste mensen herkennen haar uiteinde, maar niet het orgaan dat eronder zit. In medische handwerken, waar de penis tot in detail wordt behandeld, wordt de clitoris vaak genegeerd. Pas in 1998 werd het orgaan in zijn geheel uit het lichaam gehaald, in beeld gebracht en wetenschappelijk beschreven.

Verschillende vrouwen nemen ons mee in de mythen en leugens die vrouwen te horen krijgen over hun seksuele verlangens en hun lichaam. Samen tonen ze de complexiteit van vrouwelijk seksueel genot. En vooral: het belang van vreugdevolle seksualiteit. Openhartig vertellen ze over hun werk, het ontdekken van hun seksualiteit en hoe hen geleerd is naar hun eigen lichaam te kijken.

The Dilemma of Desire doet je afvragen hoe de wereld eruit zou zien als het vrouwelijke verlangen net zo serieus wordt genomen als het mannelijke.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.