The Devil’s Drivers

Krijg een intieme, hartverscheurende inkijk in het leven van een mensensmokkelaar in Israël

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dag in dag uit wagen mensensmokkelaars hun leven om mensen van Israëlisch naar Palestijns grondgebied te krijgen en andersom. Acht jaar lang volgden de regisseurs zo’n mensensmokkelaar, een beroep dat een vreselijke bijklank heeft maar hier menselijk en schrijnend in beeld gebracht wordt.
 “Hartverscheurend en meeslepend”

★★★ de Volkskrant

 


 

In het gebied ten zuiden van Hebron, in een weids en prachtig landschap, wonen inheemse bedoeïenen in wat vroeger Palestina was. In hun midden hebben Israëliërs ommuurde dorpen – settlements – gebouwd op de heuvels, waardoor de oorspronkelijke bewoners worden afgesneden van hun land en watervoorziening. Afgemat na jaren van conflicten, zoeken de bedoeïenen werk in de bouw in Israël. Maar de regering ziet ze als een veiligheidsrisico. Alleen mannen die getrouwd zijn en minstens één kind hebben, krijgen een werkvergunning. Dus gaan sommigen op zoek naar andere manieren om brood op de plank te kunnen brengen.
 


 

“De dreiging die ook de makers ondervonden tijdens het (met tussenpozen) draaien is in elk shot voelbaar” ★★★★ NRC

“De spanning komt krachtig binnen” ★★★★ FilmTotaal

“Werkt het beste wanneer de film dwars door al die onvermijdelijke politisering heen een humanistisch portret is van deze mannen en hun gezinnen” – Het Parool

“Zinderend” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.