The Crossing

Spannend oorlogsavontuur van vier kinderen op de vlucht voor de Duitse bezetters

Deze film is niet meer beschikbaar

Het is december 1942 en de oorlog is ineens geen spelletje meer voor de 10-jarige Gerda en haar broer Otto. Hun ouders maken deel uit van het Noorse verzet, maar vlak voor de kerstdagen worden de vader en de moeder plots gearresteerd door de Duitsers en blijven Gerda en Otto alleen achter.

Dan stuiten de twee opeens op Sarah en Daniel in een geheime kast in de kelder. De twee jonge kinderen zijn Joods en dreigen door de Duitse bezetters te worden opgepakt. De ouders van Gerda en Otto boden hun onderdak, maar het is niet langer veilig in het huis. Het is aan Gerda en Otto om het werk van hun ouders af te maken.

Moedig beginnen ze aan de spannende ontsnappingstocht naar neutraal Zweden, waar de ouders van Sarah en Daniël zijn. Het is een lange barre tocht door koude bossen met zware sneeuwval. Bovendien zitten de Duitsers de kinderen op de hielen. Gelukkig ontmoeten goede helpers elkaar onderweg. Maar wie kunnen de kinderen echt vertrouwen?

The Crossing is een oorlogsverhaal – verteld vanuit kinderperspectief – over vertrouwen, compromisloze loyaliteit en de grote moed die je zelfs bij de jongste kinderen kunt vinden.

“De vier jonge acteurs leveren knap werk, vooral hoofdrolspeelster Anna Sofie Skarholt die de stoere, tienjarige Gerda speelt.” – Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.