The Border Crossed Us

Spannende docu over het levensgevaarlijke werk van grensbeveiliging in Texas

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Ooit was het kleine stadje La Joya Mexicaans grondgebied. Maar tegenwoordig worden de grenzen streng bewaakt door de Texaanse politie. In The Border Crossed Us volgen we drie geharde politiemensen en zien we hoe zij moeten navigeren door de morele dilemma’s van hun patrouillewerk. Terwijl spannende achtervolgingen worden afgewisseld met intieme verhalen, wordt duidelijk hoe het werk zijn tol eist.
 “Intieme, kwetsbare verhalen”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Terwijl een grote witte surveillance-luchtballon voortdurend boven het kleine grensstadje zweeft, patrouilleren lokale politieagenten in de buurt op zoek naar mensensmokkelaars. Het gebied is bezaaid met sporen van mensen die hebben geprobeerd de VS binnen te komen. Maar in plaats van de immigranten te arresteren, verzamelen de agenten juist inlichtingen over de smokkelaars en de smokkelbazen die verbonden zijn met Mexicaanse kartels.

The Border Crossed Us vertelt hoe politiechef Ramon Gonzalez, rechercheur Manuel Casas en agent Mayra Garza omgaan met de dagelijkse problematiek van een bestaan langs de grens. Langzaam wordt de onderlinge afhankelijkheid tussen politie en smokkelaar onthuld, een systeem gevangen in een eindeloze cyclus waarin de immigrant gevaarlijk vastzit. Ondertussen wordt ook duidelijk welke ingrijpende, persoonlijke gevolgen de voortdurende strijd heeft.

Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.
 


 

“Zorgvuldig opgebouwde documentaire” ★★★ de Volkskrant

“Fraai gefotografeerde documentaire” ★★★ Trouw

“Biedt met portretten van grensbewakers tegenwicht aan beeldvorming rond migratie” – Het Parool

“Menselijk en genuanceerd” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma