The Blue Caftan

Fluweelzachte ode aan iedere vorm van liefde met subtiliteit en warmte

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een Marokkaanse medina wonen Halim en Mina kinderloos, maar tevreden samen. Ze delen hun liefde voor de kunst van de kaftan-makelij en voor elkaar. Alleen draagt Halim een geheim met zich mee dat naar de oppervlakte borrelt wanneer ze de goedhartige Youssef aannemen. Liefde neemt verschillende vormen aan in deze zachte ode aan echte connecties.
 “Overrompelend mooi”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Halim heeft samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op, maar zet ook druk op het stel dat steeds sneller moet werken van de veeleisende moderne klanten. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen er voor dat het fragiele evenwicht tussen de twee onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien.

Regisseur Maryam Touzani (Adam) toont hoe verschillend de liefde zich kan uiten. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Adam, Rebel, El houb) zorgen samen met de prachtige cinematografie van de beeldschone kaftans voor een aangrijpende, warme en universele film.
 


 

“Laat je achter met een brok in de keel” ★★★★ NRC

“Touzani kiest voor een klein canvas, de verhalen die ze vertelt zijn groots” ★★★★ VPRO Cinema

“Indrukwekkend mooie film” ★★★★★ Nederlands Dagblad

“Maryam Touzani bouwt een heiligdom voor een delicate ziel.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2023

    Een terugblik op de meest indrukwekkende en mooiste films van dit jaar

    Bekijk programma