Tax Me if You Can

Een even humoristisch als schokkend verslag van hoe de allerrijksten belasting ontduiken

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Belasting – we betalen het allemaal. Behalve de allerrijksten. Die weten jaarlijks miljarden aan belastinggeld weg te houden van de overheid. En dat lijkt steeds makkelijker voor ze te worden, of we het nu hebben over politieke leiders, bekendheden, atleten, of multinationals. Met evenveel humor als ernst neemt Tax Me If You Can je mee in de systemen van wereldwijde belastingontduiking.
 “Een stortvloed aan ingewikkelde materie begrijpelijk uitgelegd”

★★★ de Volkskrant

 


 

Wat is een belastingparadijs? Hoe pakken degenen die belasting willen ontduiken dat aan? En hoe groot is dat fenomeen in de wereld? Ondanks de beloften om het bankgeheim en de belastingparadijzen af ​​te schaffen, nemen de middelen om de miljarden verdiend aan belastingontduiking te verhullen alleen maar toe. Volgens het Tax Justice Network waren er ongeveer vijftien belastingparadijzen in de jaren 70. Vandaag zijn dat er negentig.

Regisseur Yannick Kergoat zet met Tax Me If You Can zijn vraagtekens bij de houding van multinationals, de onaantastbaarheid van fiscale advocatenkantoren, maar vooral de hypocrisie van politici in hun vermeende strijd tegen belastingparadijzen. Op glasheldere wijze werpt de documentaire licht op de omvang van het fenomeen en laat hij je achter met het gevoel dat verandering noodzakelijk is.
 


 

“Een stevig, hoogst relevant thema” ★★★ Trouw

“Chirurgische precisie en geestig cynisme” – de Filmkrant

“Legt op humoristische manier de vinger op een zere plek leggen” ★★★ 1/2 Filmtotaal

“Een must-see” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.