Take Me Somewhere Nice

Kleurrijke en droogkomische roadmovie van Ena Sendijarevic (Sweet Dreams)

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit speelfilmdebuut zette de Amsterdamse filmmaker Ena Sendijarevic goed op de kaart. Met dezelfde Bosnische afkomst als hoofdpersonage Alma, maakt Sendijarevic een overtuigend portret over ontdekken wie je bent. Take Me Somewhere Nice is een eigenzinnige film met veel gevoel voor melancholie. En diezelfde stijl zie je ook in haar nieuwste film Sweet Dreams, onlangs bekroond met zes Gouden Kalveren en nu te zien in de filmtheaters.
 “Toont een kant van Bosnië die we niet vaak zien”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, blijft ze desondanks zweven tussen twee werelden. Snelle seks of eeuwige liefde, iPhone of wilde natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel?

De kurkdroge humor in deze roadmovie doet denken aan Stranger Than Paradise, waarin de personages ook niet helemaal op hun plek lijken te zijn. De bevreemding van Alma wordt almaar groter, verbeeld door ongebruikelijke camerahoeken en frisse kleuren die de wereld weer voor even nieuw doen lijken.
 


 

“Vakkundige sfeeropbouw” ★★★ NRC

★★★ VPRO Cinema

“Prachtige shots” ★★★1/2 FilmTotaal

“Een film die meteen uitnodigt om hem een tweede keer te zien” – de Filmkrant

  • Still van de film Take Me Somewhere Nice

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.