Sweat

Indrukwekkend portret over de eenzame wereld van een sociale media influencer

Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer fitnesscoach en influencer Sylwia Zajac wordt geconfronteerd met een stalker, neemt haar schijnbaar perfecte leven een onverwachte wending.
 “Intelligent en verrassend aangrijpend drama”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media. Sylwia houdt van alle aandacht, maar ondanks de bewondering van haar fans is ze vooral op zoek naar intimiteit.

Wanneer een Instagram-post viraal gaat waarin ze vertelt over haar eenzaamheid, reageert de buitenwereld geschokt. Haar persoonlijke boodschap strookt niet met haar positieve imago en wordt niet in dank afgenomen door haar sponsoren. Terwijl in de media wordt gediscussieerd over Sylwia’s welzijn, trekt ze door alle aandacht een stalker aan. Als ze hem ‘s nachts voor haar woning treft, vraagt ze een vriend het probleem voor haar op te lossen. De gevolgen zijn ingrijpend.

Sweat is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen. Het drama van de Zweedse regisseur Magnus von Horn (The Here After) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.
 


 

“Fascinerende inkijk in het leven van een online native” ★★★★ de Volkskrant

“Boeiende karakterstudie” ★★★★ Trouw

“Kolesnik geeft Sylwia interessante ambiguïteit en zorgt dat je om haar begint te geven, ondanks haar narcisme.” ★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.