Swan Song

Udo Kier speelt een flamboyante kapper in deze bitterzoete komedie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De flamboyante, voormalig kapper Pat Pitsenbarger was ooit een ster, maar brengt nu zijn dagen door in een saai bejaardentehuis.
 “Meesterlijk acteerspel van Udo Kier”

Het Parool

 


 

Wanneer een van zijn vroegere klanten overlijdt, blijkt dat ze in haar testament heeft aangegeven nog één keer door Pat geknipt te willen worden voor de begrafenis. Pat twijfelt, want de twee zijn niet bepaald als vrienden uit elkaar gegaan. Maar de verleiding van vrijheid is te groot en hij ontsnapt uit het bejaardentehuis. Pat maakt een lange wandeling door zijn stad langs oude herinneringen en nieuwe ontmoetingen. Tijdens zijn odyssee herontdekt hij zijn talent.

Swan Song is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het was de openingsfilm van de Roze Filmdagen 2022. De flamboyante Pat wordt gespeeld door een fantastische Udo Kier die talloze cultfilms op zijn naam heeft staan. Je kunt hem ook kennen van bijvoorbeeld Bacurau (2019) en The Painted Bird (2019).
 


 

“Udo Kier speelt Pat als eigenzinnig, soms ronduit vals, bijzonder gevat, grappig, aandoenlijk en soms – op zijn breekbaarste momenten – zeer liefdevol.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.