Swallow

Als een jonge huisvrouw zwanger blijkt te zijn ontwikkelt ze een gevaarlijke eetstoornis

Deze film is niet meer beschikbaar

Een ogenschijnlijk perfect gezin heeft alles op een rijtje: een goede baan, een mooi huis en ook nog eens in verwachting van een kindje. Maar achter de schone schijn voltrekt zich een drama als de jonge aanstaande moeder een gevaarlijke eetstoornis ontwikkelt.

Hunter (Haley Bennett, bekend van The Girl on the Train) lijkt een heerlijk leventje te leiden samen met haar man Ritchie (Austin Stowell). Hij heeft net de leiding overgenomen van een succesvol familiebedrijf, als de twee in verwachting zijn van een kindje. Maar de zwangerschap ontwricht Hunter, die een dwangmatige eetstoornis ontwikkelt. En niet zo maar eentje, ze heeft Pica, wat een constante hunkering naar het eten van niet-eetbare dingen inhoudt. Als de stoornis haar zwangerschap bedreigt, zet haar schoonfamilie alles op alles om de voortzetting van de familielijn te waarborgen. Maar verbergt Hunters vreemde en oncontroleerbare obsessie misschien een groter geheim?

Swallow is het indrukwekkende debuut van regisseur Carlo Mirabella-Davis en ging in première op het Filmfestival van Tribeca, waar aanstormend talent Haley Bennett naar huis ging met de prijs voor Beste Actrice.

“Slim hoe dit speelfilmdebuut een eigen draai geeft aan de zeldzame eetstoornis pica.” – de Volkskrant

“Mirabella-Davis stapt met Swallow in een lange traditie van sociaal-geëngageerde genrefilms.” – Het Parool

“Regisseur Carlo Mirabella-Davis voert in zijn sterke, gestileerde debuut de psychoanalytische spanning flink op, met schokkende effecten die niets met gore en splatter te maken hebben maar wel heel fysiek zijn.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.