Superposition

Deze Deense satire in een afgelegen Zweeds bos verweeft knap allerlei genres

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het is een bijzonder plan: millennials Stine en Teit besluiten een jaar lang met hun zoontje in het bos te gaan wonen. Ver weg van hun drukke leven in Kopenhagen en zonder contact met buitenwereld. Maar hoe houdbaar is dat plan? Superposition is een Deense satire die verschillende genres knap met elkaar verweeft.
 “Dit heb je nog nooit gezien”

★★★★ Trouw

 


 

Het koppel Stine en Teit en zoontje Nemo verruilen het stadsleven in Kopenhagen voor een rustiger bestaan in een afgelegen Zweeds bos. De verhuizing geeft ze de ruimte en rust om hun relatie nieuw leven in te blazen en zichzelf als individuen te herontdekken. Weten ze zich te redden buiten de beschaving? En kunnen ze op een andere manier samenzijn als gezin? Als Nemo op een dag in het bos verdwijnt, komt er na zijn terugkeer abrupt een einde aan het vredige bestaan. Oud zeer en verborgen verlangens sijpelen terug hun levens in, waardoor ze meer dan ooit met zichzelf worden geconfronteerd.
 


 

“Fascinerende science fiction over ziekelijke zelfreflectie” ★★★★ Trouw

“Bewandelt verrassende paden” ★★★ de Volkskrant

“Interessant regiedebuut” ★★★ VPRO Cinema

“Intelligent, vermakelijk en spannend drama” ★★★★ Cinemagazine

“Mengt knap allerlei verschillende genres, van relatiedrama tot thriller, met een Twilight Zone-achtige twist” – de Filmkrant

  • Still van de film Superposition
  • Still van de Deense film Superposition

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.