Strawberry Mansion

Deze heerlijke, snoepkleurige fantasie neemt je mee in de wondere wereld van dromen

Deze film is niet meer beschikbaar

Een heerlijke komedie waarin reclamebedrijven dromen belagen, de overheid er belasting op heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een fantastisch, romantisch avontuur beleeft.
 “Romantische odyssee door een absurde wereld”

★★★ VPRO Cinema

 


 

In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James Preble het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter: elk greintje avontuur en onvoorspelbaarheid lijken in deze eind-kapitalistische wereld te zijn verdwenen. Maar dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Een doodzonde in de wereld van James. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella zijn overzichtelijke leven. Logerend in haar roze kasteelhuis gaan hun dromen door elkaar lopen en begint ook de werkelijkheid steeds surrealistischere vormen aan te nemen.

Een prachtige, vintage vormgegeven liefdesbrief aan fantasie en creativiteit. Niet eerder raakt een film zo dicht aan de droomwerkelijkheid. Die staat tussen diepe slaap en wakker zijn in, waar je verbonden bent aan je verlangens en angsten, waar je dapper bent, je crush de liefde verklaart en die ook de perfecte uitweg vormt van de sores in het wakende deel van je leven.
 


 

“Gezegend met een lichtvoetige wegdroomsoundtrack” ★★★ de Volkskrant

“Het aantrekkelijke aan Strawberry Mansion is dat het om een soort houtje-touwtje-sciencefiction gaat.” ★★★ Trouw

“Straalt de vreugde uit waarmee hij is gemaakt […] een onweerstaanbare charme” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.