Splendid Isolation

Deze sfeervolle thriller op een verlaten eiland is even mysterieus als spannend

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Als onderdeel van onze Gouden Kalf Selectie, bekijk je voorafgaand aan deze film de korte animatiefilm Fly, aangeboden door Ultrakort.

Anna en Hannah zijn geliefden, maar kunnen elkaar niet aanraken. Het mysterieuze koppel bevindt zich op een eiland en krijgt plots bezoek. Een film die smacht om interpretatie, vol subtiele metaforen en poëzie.
 “Doordrongen van spanning”

★★★ de Volkskrant

 


 

Er is weinig bekend over de ramp die Anna en Hannah zijn ontvlucht en de moeite die zij hebben moeten doen om het afgelegen eiland te bereiken. Wanneer ze drinkbaar water en een verlaten huis vinden in de duinen, valt Anna terug in haar rol als de verzorger van Hannah. Afstand is zowel noodzaak als een marteling voor de twee geliefden. Hannahs kwetsbare toestand herinnert de twee vrouwen eraan dat de tijd die zij samen hebben ten einde loopt. Op een dag ziet Hannah iemand op het strand. Het wrange noodlot dient zich aan. De indringer is de Dood die de vrouwen gevolgd is naar het eiland.

Splendid Isolation is gemaakt door de Nederlands-Poolse Urszula Antoniak en was deel van de Big Screen selectie van IFFR. De film is voornamelijk opgenomen op Terschelling en heeft veel weg van de stijl van Ingmar Bergman.
 


 

“Streng en strak vormgegeven” ★★★ NRC

“Heeft zowel iets van een thriller als van surrealistische scifi” ★★★ VPRO Cinema

“Een oefening in beeldtaal” – de Filmkrant

 


 

Over Fly
De levenslust spat er vanaf in deze expressieve animatiefilm. Een dame op leeftijd wil het leven vieren en de liefde consumeren. Haar bemoeizuchtige dochter heeft het daar zwaar mee.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.