Souad

In het Egyptische tienerleven botsen religieuze tradities met social media

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Souad leeft een dubbelleven: online kan ze zijn wie ze maar wil, maar tegenover haar familie gedraagt ze zich zoals het conservatieve Egypte van jonge vrouwen verwacht. Een gewaagde speelfilm over de tegenstrijdigheden in een land dat razendsnel aan het veranderen is.
 “Fijnzinnig drama met bijzondere details”

★★★ de Volkskrant

 


 

In Egypte botsen religieuze tradities met de nieuwe wereld van sociale media. Voor Souad is het moeilijk om daarin een balans te vinden. Achter gesloten deuren verzint ze namelijk een beeld van zichzelf dat ze veel interessanter en opwindender vindt. Dat leidt tot een online relatie met Ahmed, met wie ze gepassioneerde berichten deelt. Maar de gevoelens blijken niet wederzijds. Tegelijkertijd raakt Souad steeds meer verstrikt in haar leugens en probeert ze koste wat kost haar twee identiteiten gescheiden te houden. Als het noodlot toeslaat, doet haar zus er alles aan om de waarheid te achterhalen.

Ayten Amin schetst met Souad een aangrijpend beeld van de tegenstrijdigheden in een tienerleven in Egypte. De film werd gedraaid met niet-professionele acteurs.
 


 

“Het scenario blijkt slim in elkaar te zitten, zodat het verhaal steeds meer aan betekenis wint.” ★★★ de Volkskrant

“Scherpe observaties en mooie scènes over verlangen en religie” ★★★ FilmTotaal

“Een ijzersterke, beklemmende film” – de Filmkrant

“Souad speelt met onze perceptie van de realiteit” – Het Parool

 


Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.