Sometimes I Think About Dying

Droge tragikomedie met Daisy Ridley over sociale angst en de behoefte aan verbinding

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Een herkenbaar scenario voor velen die ooit op een kantoor hebben gewerkt: een vrij eentonig bestaan in een niet al te gezellige omgeving, omringd door collega’s met wie het lastig kan zijn een band te smeden. In de sombere komedie Sometimes I Think About Dying gebruikt regisseur Rachel Lambert de kantoorsetting als achtergrond voor een verhaal over sociale angst en de behoefte aan verbinding.
 “Een film die blijft hangen”

★★★★ NRC

 


 

De introverte Fran werkt op het kantoor van een havenbedrijfje in Oregon. Ze worstelt met sociaal contact en doorbreekt haar eentonige leven door vaak na te denken over de dood en de verschillende manieren waarop ze zou kunnen sterven. Maar als ze haar nieuwe collega Robert aan het lachen maakt, verandert alles. Wat begint met een glimlach, leidt tot een gesprek, een date en een vonk. Maar wat Fran voornamelijk in de weg staat, is Fran zelf.

Sometimes I Think About Dying is een verfilming van het toneelstuk van Kevin Armento en werd op het Sundance Film Festival genomineerd voor de Grote Juryprijs. De hoofdrol wordt vertolkt door Star Wars-actrice Daisy Ridley, die op melancholische maar charmante wijze de banale eenzaamheid overtuigend tot leven brengt.
 


 

“Daisy Ridley is een fraai naar binnen gekeerde oerkracht” ★★★★ de Volkskrant

“Raak portret met ontroerende rol van Ridley” ★★★★ VPRO Cinema

“Uitstekend geregisseerde en ontroerende film” ★★★★ Trouw

“Ontroerende romantische komedie” – Het Parool

“De surrealistische denkbeelden van Fran zijn een hoogtepunt in de film” ★★★★ Cinemagazine

“Een film die de ruimte niet opeist, die geen stem verheft” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.