Snow and the Bear

Meeslepend moordmysterie in een indrukwekkend winters Turks dorp

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ver in het oosten van Turkije verdwijnt een man op mysterieuze wijze. Was het een beer die vroeg uit zijn winterslaap kwam? Of was het een uit de hand gelopen ruzie? IJskoud is dit psychologische moordmysterie, zowel in de omgeving als in de personages.
 “Ademt vanaf het begin mysterie en naderend onheil”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De winter lijkt eindeloos te duren in een afgelegen dorp in een klein grensstadje in Turkije. Door hevige sneeuwval zijn de wegen geblokkeerd en het gerucht gaat dat beren vroeg uit de winterslaap zijn opgestaan en een aantal dieren in de buurt hebben gedood. Asli, een jonge verpleegster uit de hoofdstad, is onlangs aangesteld in het dorp. Op een lange en sombere nacht verdwijnt de lokale dronkaard Hasan plotseling, waardoor de geruchtenmolen van de stad verder wordt aangewakkerd. Sommigen geloven dat Hasan is opgegeten door een beer, terwijl anderen met hun vinger wijzen naar Samet, die onlangs ruzie had met de vermiste man. Al snel volgt een klopjacht en bevindt Asli zich middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel. Geconfronteerd met het onbekende, moet ze in zichzelf reiken om te ontdekken of ze heeft wat nodig is om dergelijke omstandigheden te overleven.

Snow and the Bear ging in première op het Toronto International Film Festival en won al zeven verschillende prijzen op meerdere Turkse filmfestivals.
 


 

“Een beklemmende film” ★★★ Trouw

“Een ingenieus opgezette thriller” ★★★ VPRO Cinema

“Smaakt naar meer” – NRC

“Heeft een prettig dreigende sfeer” – Het Parool

“Beloont op het einde met een stukje beklijvende cinema zoals je tegenwoordig veel te weinig ziet” ★★★1/2 FilmTotaal

“Filmmaker Selcen Ergun speelt slim met spanning” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.