Slalom

De 15-jarige Lyz probeert te ontsnappen aan het machtsmisbruik van haar trainer

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De 15-jarige Lyz heeft grote plannen: ze wil Olympisch skikampioen worden. Als ze wordt toegelaten tot een prestigieuze skischool in de Franse Alpen is ze een stapje dichter bij haar droom.“Legt secuur en indringend bloot hoe alledaags seksuele intimidatie kan zijn”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De skischool is opgericht door de zeer ambitieuze ex-kampioen Fred en zijn partner Lilou en heeft als doel jonge atleten te trainen tot de toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk. Lyz is nog niet erg ervaren en mist de emotionele steun van haar ouders die ver weg wonen. Maar Fred is streng en maakt het tot zijn persoonlijke doel haar dé ster van het Alpine skiën te laten worden.

Onder zijn invloed moet Lyz meer doorstaan dan alleen de fysieke en emotionele druk van de zware training want Fred overschrijdt meerdere malen een verboden lijn. Helpt Lyz’s vastberadenheid haar het trainingsprogamma succesvol af te sluiten en te ontsnappen aan zijn dwingende greep?


 

“Met spectaculair gefilmde skiscènes en sterk acteerwerk is het meer dan alleen een #MeToo-film.” ★★★★ de Volkskrant

“Met stille observaties en grote gevoeligheid levert Slalom een ­intelligente bijdrage aan het maatschappelijke debat rond #MeToo.” ★★★★ Trouw

“Hoofdrolspeelster Noée Abita is uitstekend op dreef.” ★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.