Sisyphus at Work

Fantasierijke musical film over de levenskracht van de verbeelding

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na zeven jaar in New York te hebben gewoond, keert filmregisseur Boy Talma terug naar zijn geboortestad Den Bosch. Hier zal hij zijn nieuwe musicalfilm Sisyphus at Work gaan opnemen.
 “Een werk om in de armen te sluiten”

★★★ de Volkskrant

 


 

Terwijl hij aan de voorbereidingen van zijn film begint, ontdekt Boy dat hij nog maar negen maanden te leven heeft. Hij besluit dit aan niemand te vertellen, maar de scènes die hij zich verbeeldt voor zijn musicalfilm beginnen langzaam samen te vallen met zijn eigen leven. In gedachten geeft hij vrienden, vijanden en geliefden een rol in zijn film en begeleiden ze hem samen naar het einde.

Meer en meer begint Boy zichzelf kwijt te raken in de afgrond tussen fictie en realiteit. Hij ontwikkelt een bijzondere vriendschap met de dertienjarige Virginia, waarmee hij een laatste, rebelse reis maakt.
 


 

“Gieling levert uitbundig bewijs dat je, ver van alle formules, kunt filmen alsof je aan een levend organisme werkt.” ★★★ de Volkskrant

“Esthetisch is alles ook tiptop verzorgd, met scherpe, theatraal belichte beelden die naadloos overvloeien in musicalscènes.” ★★★ NRC

“Loepzuiver samenspel en een prachtige vormgeving” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.