Sisi & Ich

Door de ogen van hofdame Irma zien we keizerin Sisi op een heel andere manier

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na het verpletterende Corsage zien we met Sisi & Ich wéér een andere kant van de Duitse keizerin. Deze tragikomedie zoomt in op de bijzondere relatie die Sisi met haar vertrouwelingen had. Met een fijne rol van Sandra Hüller die later dit jaar ook te zien is in de prijswinnende films Anatomy of a Fall en The Zone of Interest.
 “Prachtrol van Sandra Hüller”

★★★★ Trouw

 


 

Aan het einde van de 19de eeuw leeft keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije – beter bekend als Sisi – in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland. Gravin Irma wordt als metgezel richting Sisi gestuurd en raakt meteen gefascineerd door de excentrieke en extravagante kluizenaar. Maar de buitenwereld probeert Sisi te breken. Hoe hevig Irma en Sisi zich ook verzetten, uiteindelijk lijkt er maar één noodlottig pad over te blijven dat de twee vrouwen voor altijd aan elkaar zal doen verbinden.

De Duitse actrice Sandra Hüller – bekend van Toni Erdman – domineert momenteel de Europese cinema. Op het filmfestival van Cannes was ze de grote ster: het Franse rechtbankdrama Anatomy of a Fall won de Gouden Palm en Holocaustfilm The Zone of Interest ging naar huis met de Grand Prix. Hüller vertolkt rollen in beide films.
 


 

“We zagen de Duitse keizerin nooit eerder op deze manier.” ★★★ de Volkskrant

“Een voortreffelijke Hüller” ★★★ VPRO Cinema

“Mooie toevoeging aan de lijst Sisi-verfilmingen” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.