Sibyl

Voor Anatomy of a Fall maakte Justine Triet deze wervelwind aan emoties

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit jaar won Justine Triet de Gouden Palm voor haar verbluffende thriller Anatomy of a Fall. Het was niet de eerste keer dat Triet opviel tijdens het prestigieuze Cannes Filmfestival. Ook met Sibyl wist ze indruk te maken. Ze sleepte een nominatie in de wacht voor beste film, maar greep net naast de prijs.
 “Onvoorspelbaar en explosief”

★★★ de Volkskrant

 


 

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit en bij Sibyl smeekt om een afspraak. Margot is bezig met nieuwe filmopnames en heeft een affaire met haar tegenspeler Igor van wie zij nu zwanger is. Igor zelf is getrouwd met de regisseuse van de film. Sibyl raakt steeds dieper verwikkeld in het leven van Margot en wordt hierdoor geconfronteerd met haar eigen woelige verleden. Gefascineerd door de verhalen neemt zij de gesprekken op en werkt stiekem aan haar nieuwe roman. Als Margot Sibyl ook nog eens vraagt om naar Stromboli te komen voor het einde van de opnames, dreigen alle grenzen tussen Sibyl en haar patiënt te vervagen, evenals de scheidslijn tussen Sibyl’s verbeelding en de realiteit.
 


 

“Vermakelijke, tot bij vlagen gênante satire” ★★★ NRC

“Het zit hem in de stijlvolle, wat gelikte vormgeving, en in de overtuigingskracht van haar acteursensemble.” – de Filmkrant

“Waait als een wervelwind over het doek” ★★★ Cinemagazine

  • Still van de film Sibyl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.